Beste,

graag een antwoord op de volgende situatie:

ik wil mijn auto verkopen voor export maar vraag me af of ik ook het inschrijvingsbewijs moet meegeven? De koper moet dat in principe toch aangeven? de koper in kwestie is geen officiële verkoper – als jullie begrijpen wat ik bedoel- dus hij gaat dat nooit aangeven.

ik probeerde dit al even te googlen, maar kreeg tegenstrijdige antwoorden.

Moet het nu meegeven worden of niet? Lijkt me gevaarlijk aangezien ze dan over mijn gegevens beschikken en ze dit noooit gaan aangeven in zogenaamd land van export. Verhaal van de koper over wat hij met wagen ging doen was erg vaag. Op de website waar hij me contacteerde biedt hij stukken aan. Voor zelfde geld gaat hij wagen uit elkaar halen


Als verkoper moet je het inschrijvingsbewijs en het gelijkvormigheidsattest meegeven. Verzekeringsbewijs NIET en ook de platen niet. De officiele plaat moet je aan DIV bezorgen om je rijtaks stop te zetten.  Zonder inschrijvingsbewijs (het vroeger roos formulier) krijgt de koper de wagen (in het buitenland) niet ingeschreven. Afrikaexport is misschien verschillend maar ook dan geef je t best mee. Wel de verkoopsovereenkomst duidelijk dateren (datum en uur) en aangeven welke documenten meegeleverd werden.

Bedankt voor je indo, ga ik zeker onthouden!

Maar wat als de koper een valse naam opgeeft om het contract op te maken? Zijn verhaal klopte langs geen kanten, veel vertrouwen heb ik er dus niet in.

Op andere sites las ik verhalen van mensen die nummerplaten namaken en dan brokken maken. Er is altijd een periode tussen de verkoop en het moment dat ik mijn platen opstuur. (Ik weet het, misschien vergezocht, maar toch…) Ik wil geen risico nemen.

Mag ik mijn gegevens gedeeltelijk schrappen op inschrijvingsbewijs ? Naam en straat. De buitenlandse opkoper zegt ook een factuur nodig te hebben voor de inschrijving in het buitenland. Nieuwe koper heeft toch geen uitstaans met mij ? Die heeft toch verkoopsovereenkomst tussen mij en opkoper niet nodig ?
Heeft deze inderdaad niet nodig.
Geef uw nplt binnen op dag van verkoop op de post dus ver zal u niet moeten lopen. Bpost doen verder het nodige. Verwittig ook uw makelaar / verzekering dat wagen dd. A verkocht wordt en nplt binnengebracht – geef deze ook copie van binnenbrengen en copie van overeenkomst.
Als particulier kan geen facturen opstellen (die aan de wettelijke voorwaarden voldoen).
Er is wel een verkoopsovereenkomst – Laat de koper daar zeker op tekenen. Stel deze op in tweevoud( één exemplaar per partij.
Als u langs de keuring gaat hebt u een “geperforeerd inschrijvingsbewijs voor verkoop” en een carpas. Dit is in feite de correcte wijze bij een verkoop.
U kan er mogelijk ook opschrijven – verkoop voor onderdelen.PS laat hem geen proefrit maken zonder dat er iemand van uw kant mee in de wagen zit.
Komt regelmatig voor koper blijft bij u staan vriend rijdt er eventjes mee weg – u wordt afgeleid en uw koper springt in een andere wagen met buitenlandse nplt en verdwijnt met de zuiderzon.

Je bent verplicht bij verkoop beide delen van het inschrijvingsbewijs aan koper te geven. Jij mag daar niets aan wijzigen.
Kennis is nog geen wijsheid, dit komt door de jaren.
Te laat. Naam en straat zijn al onleesbaar gemaakt op de Inschrijving. Mijn privacy is mij trouwens meer waard dan dat stukje papier. Er doen genoeg verhalen de ronde van inbraken na verkoop van auto of identiteitsfraude met autopapieren. Ik moet het allemaal niet weten ! Auto werd meegenomen door de opkoper zonder keuring, wel met door beiden ondertekende verkoopsovereenkomst, laatste keuringsattest, GVA en de 2 delen van de Inschrijving. Nummerplaat hou ik en komt op mijn nieuwe auto.
Vreemd vind ik het wel dat die beweert de verkoopsovereenkomst nodig te hebben om de auto in buitenland te kunnen inschrijven. Hij geeft dit document dus mee met hun koper. Ik had ook op de verkoopsovereenkomst genoteerd : “Eigenaar van plaatnummer 1-enz.” ipv mijn naam en adres. Ze reden weg met auto en papieren zoals ik ze aangepast en opgesteld had en een dag later loopt de mailbox van mijn gsm vol en krijg ik de ene na de andere sms. Als ik dan zeg : goed, breng auto terug, ik geef je geld terug, dat kan dan weer niet… Vreemd allemaal.
Ik heb al 2 x een oude auto zo verkocht vroeger, nooit problemen mee gehad, nu plots wel ! Eigenlijk moet ik ze helemaal niets meer, zij hebben mij betaald en ik heb hen de auto en papieren meegegeven die ze hebben aanvaard. De verkoop is dus rond. Moeten ze naderhand niet meer komen leuteren vind ik…
Ik zou nu alleen nog willen weten waarom dit vroeger perfect kon en nu niet meer…

Auto opkoper export gezocht?  Een juiste auto opkoper vinden is een tijdrovende zaak. Daarom bestaat  onze website.

 

Auto opkoper export leveranciers

Imexcars

Imexcars is een auto opkoper die auto’s aan de beste marktprijs aankoopt. Maak nu gratis een afspraak via ons afspraken pagina of vul dit formulier in. Krijg een gratis taxatie en verkoop uw wagen vandaag nog!

Bent u benieuwd naar het hoogste bod dat uw auto oplevert? Neem dan snel contact op , voer de check uit en zie direct met de gratis taxatie hoeveel uw auto waard is. Vervolgens maakt u een vrijblijvende afspraak.


TRcars 

U wil graag uw auto verkopenTRcars auto opkoper helpt u graag bij het verkopen van uw autoTRcars is een betrouwbare auto opkoper waar je terecht kan voor het verkopen van elke auto ongeacht de staat waarin de wagen zich bevindt. Wij kopen als auto opkoper alle automerken en types. Personenwagens, terreinwagens, bestelwagens, minibussen, monovolumes, lichte vracht, 4×4, schadewagens, export auto … Als online auto opkoper kopen wij bijna elke auto vanaf bouwjaar 2002. Wij bieden een hoge prijs voor uw tweedehands wagens. Wij zijn actief in de alle vlaamse provincies (AntwerpenOost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Limburg, Vlaams-Brabant). Wij komen gratis bij u thuis langs en garanderen u een snelle en correcte afhandeling. U ontvangt bovendien meteen geld voor uw auto (cash of via overschrijving). Uw auto verkopen en meteen uw geld ontvangen (cash of via overschrijving)? Dit is geen enkel probleem bij TRcars . Contacteer onze auto inkoop dienst via telefoon 0489 65 58 48, mail info@trcars.be of Whatsapp .


Sammy cars

U zou graag uw auto verkopen? U bent op zoek naar een betrouwbare auto opkoper voor uw tweedehands auto?
Zoek niet verder, bij Samy Cars bent u aan het juiste adres voor de verkoop van uw occasie wagen en uiteraard aan een redelijke en correcte prijs. U wilt uw schade wagen of auto verkopen? Aarzel niet langer en neem contact op met Samy Cars.

Onze troeven
Auto inkoop van alle automerken
Ook zonder technische keuring
Ook met defecten, schade en hoge kilometer
Een goede prijs voor uw auto
Contante betaling of via overschrijving
Gratis vervoer van uw voertuig
24u 7/7 service

 


Auto opkoper export

Meteen uw auto verkopen? Dat kan bij Samy Cars snel en veilig. Wij kopen auto’s personenwagens, bedrijfswagens, terreinwagens, bestelwagens, schadewagens, mobilhomes, campers, maar ook voertuigen met veel kilometers of een verlopen keuring. Alle merken en modellenkomen in aanmerking. Je auto aanmelden is bovendien volledig gratis en vrijblijvend. Samy Cars koopt als auto opkoper auto’s steeds tegen de beste marktprijs. Maak nu een afspraak voor een gratis taxatie van uw wagen en verkoop vandaag nog uw auto.

Auto opkopers

Auto opkoper Garage Hallak is een erkende auto opkoper. Krijg gratis en vrijblijvend een taxatie op uw auto. Verlies geen tijd meer en neem geen risico’s. U zult het wel eens meegemaakt hebben.Bent u benieuwd naar het hoogste bod dat uw auto oplevert? Neem dan snel contact op , voer de check uit en zie direct met de gratis taxatie hoeveel uw auto waard is. Vervolgens maakt u een vrijblijvende afspraak

Alle auto’s komen in aanmerking. Ook auto’s met veel kilometers of een verlopen keuring. Wij komen tot bij u aan huis en bieden u de best mogelijke prijs voor uw wagen!  Auto opkoper